Artikel 1. Verzend- en afhaalopties

 
LET OP! Sommige artikelen worden gedemonteerd voor en veilige en schadeloze verzending! Kijk de verpakking goed na, zodat u zeker alle stukken eruit neemt.
 
2.1. Verzendkosten
Tarieven BENELUX + Frankrijk voor bestellingen : € 9,00 of portvrij bij bestellingen +200€(incl.btw). Uw bestelde goederen worden verzonden met een externe koerierdienst, zodra uw pakket aangemaakt of onderweg is krijgt u een melding met de tracking link om uw pakket te volgen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor niet bezorgde of beschadigde verzendingen, de koper kan kiezen voor een verzekerde verzending mits bijbetaling. Dit is geen standaardservice hiervoor betaalt u extra verzekering voor, en is op specifieke aanvraag van de klant.
 
2.2. Leveringstermijn
België: Zodra uw betaling onze rekening bereikt wordt uw bestelling verzonden, wij streven ernaar uw verzending uiterlijk dezelfde dag of binnen de 24u na ontvangst van uw betaling te verzenden. Wij verzenden niet op zon- en feestdagen. De leveringstermijn bedraagt vanaf dat ogenblik ca 1 tot 2 werkdagen.
 
2.2.1. Beschikbaarheid
Alle artikelen online zijn direct uit voorraad leverbaar tenzij er vermeldt staat & niet in voorraad of op bestelling leverbaar & Heel sporadisch komt het voor dat een artikel, in tegenstelling tot wat de advertentie mededeelt niet meer in voorraad is, wanneer iemand op hetzelfde ogenblik voor hetzelfde artikel een bestelling plaatst kan dit tot incorrecte informatie leiden. Indien je een artikel bestelt wat niet kan uitgeleverd worden verplichten we ons ertoe je binnen de 24 uur na het doorgeven van je bestelling hiervan per email op de hoogte te brengen. Indien een artikel niet uit voorraad kan geleverd worden heb je de keuze te wachten tot het kan geleverd worden of te annuleren. Als artikels uit één bestelling tijdelijk niet beschikbaar zijn, dan worden de wel beschikbare artikels opgestuurd, en ontvangt u later kosteloos de rest van de bestelling.
 
2.2.2. Afwezigheid tijdens uitreiking van uw bestelling
Wij raden u aan een levering adres op te geven waar overdag zo vaak mogelijk iemand aanwezig is om uw bestelling in ontvangst te nemen. Wij hanteren altijd het geregistreerde adres tenzij anders is overeengekomen door Bike2take en de koper. Indien u uw bestelling op een ander adres wilt laten bezorgen is dit uiteraard mogelijk maar verzoeken wij u om dit aan ons door te geven direct vóór bestelling of bij opmerkingen tijdens de bestelling. Bij afwezigheid op het tijdstip van levering ontvangt u een schriftelijke kennisgeving in de brievenbus. Het pakket ligt hierna gedurende 2 weken klaar op het plaatselijke postkantoor. Na het verstrijken van deze periode wordt het pakket naar ons retour gezonden. Contacteer ons indien u 5 dagen na verzending uw pakket nog niet hebt uitgereikt gekregen door De Post.
 
Om een geretourneerde bestelling opnieuw naar u te verzenden moeten wij opnieuw verzendingskosten berekenen. Voor artikelen met gratis verzending worden in dat geval nu wel verzendkosten berekend. Wij contacteren u in dat geval zo snel mogelijk. Wettelijke vermelding: Overeenkomstig de wet “kopen op afstand” bedraagt de maximale levertijd dertig dagen, tenzij anders overeengekomen. Indien deze leveringsperiode niet haalbaar is, dient Bike2take de koper hiervan tijdig te verwittigen en heeft de koper het recht de bestelling te annuleren, zonder bijkomende kosten. Eventueel reeds betaalde bedragen worden in dat geval binnen twee dagen terugbetaald.
 
2.3. Aansprakelijkheid bij vertraging, verlies of transportschade
2.3.1. Vertragingen tijdens het transport
Bike2take kan niet aansprakelijk gesteld worden voor vertragingen opgelopen bij het transport.
 
2.3.2. Verlies
Al onze zendingen zijn door ons traceerbaar uitgezonderd brievenbuspost. Derhalve accepteren wij geen aansprakelijkheid bij zoekraken. U kunt uw bestelling eventueel verzekerd laten verzenden. Kosten hiervan zijn voor koper en specifiek op aanvraag van de klant. Contacteer ons indien u uw zending niet heeft ontvangen binnen een termijn van 5 werkdagen na verzending.

2.3.3. Transportschade
Bike2take kan niet aansprakelijk gesteld worden voor transportschade, de koper kan kiezen voor een verzekerde verzending. voorwaarden zoals beschreven in punt 2.1 Voor het verzenden worden alle artikelen gecontroleerd, we zorgen voor een stevige verpakking. De klant verbindt zich ertoe de bestelling onmiddellijk na ontvangst te controleren en ons onmiddellijk op de hoogte te stellen van enige schade (binnen de 24h na ontvangst) Dit kan via email met foto’s van de verpakking, de inhoud, de binnen bescherming, de vastgestelde beschadiging erbij. Gooi nooit de transportverpakking weg voor u heeft
vastgesteld dat uw bestelling in goede staat is.

2.3.4. Retour verzendingen
Bij foutieve aanleveringen van onswege nemen wij alle retourkosten voor onze rekening, bij een foutieve bestelling van de klant kunnen wij de goederen terugnemen na overeenkomst met de klant na mail of telefonisch verkeer hierbij vallen de retourkosten ten laste van de klant.
 
2.4. Afhaalmogelijkheden
Gratis afhaling van artikelen kan gebeuren te 8650 Merkem , Iepersteenweg 33b of bij één van onze infopunten (terug te vinden op onze website).
 
Bike2take Iepersteenweg 33b 8650 Merkem / België ond nr. BE0674-338-357